woensdag 14 maart 2012

Aquavit



Norwegian flag animation

Aquavit (ook Akvavit of akevitt Hercules disney plaatjes 
is een sterkedrank uit Scandinavië

Hercules disney plaatjes Meestal heeft het een alcoholpercentage van rond de 40%. De drank is gemaakt op basis van karwij. Aquavit heeft een goudgele kleur en is een populaire drank in het Noorden.
Hercules disney plaatjes 
De drank wordt het eerst genoemd in een Deense brief uit 1531, geschreven door de heer van het Bergenshus kasteel, Eske Bille naar Olav Engelbrektsson, de laatste aartsbisschop van Noorwegen. Het woord aquavit komt van het Latijn en betekent Levenswater.

Madagascar disney plaatjes Aquavit wordt Ijsblokjes smileys  ijsblokjes  ijsblokjes  ijsgekoeld Ijsblokjes smileys  Grappig ijsblokje ijsblokjes  , puur gedronken en het glas wordt in een teug geleegd. Het  ijsblokjes vriesvak ijsblokjes  is dus de ideale plaats om een fles aquavit te bewaren. Aangezien aquavit pas bevriest bij  ijsblokjes -25°C. ijsblokjes  bestaat er geen gevaar voor barstende flessen


Een bijzonder aquavit is de Linie Aquavit uit Noorwegen. In oude sherry-vaten opgeslagen reist de Linie aquavit van Noorwegen naar Australië en weer terug en steekt zo twee keer de evenaar over.
Zee 

 Linie betekent in het Noors evenaar. Het is wel een heel mooi verhaal hoe ze aan deze techniek zijn gekomen. Als je de geschiedenis van Linie wilt weten moet je even op de volgende site kijken.. (mooie site!)







Geen opmerkingen: